Νέα Επένδυση σε Μηχανολογικό Εξοπλισμό για Κατασκευή Μετασχηματισμών Τεχνολογίας Foil Winding

Ολοκληρώθηκε η αγορά και εγκατάσταση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού κατασκευής μετασχηματιστών με την τελευταία τεχνολογία foil winding, στο εργοστάσιο της EMMIS στην Κηφισιά.

Η νέα σύγχρονη περιελικτική μηχανή – η οποία έχει ήδη ενσωματωθεί στη γραμμή παραγωγής μας – δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατασκευή των σύγχρονων μετασχηματιστών νέας γενιάς της EMMIS:

  • Επεκτείνεται η δυνατότητα κατασκευής μετασχηματιστών υψηλότερης ισχύος, έως 2.000 kVA (από 630KVA)
  • Επιτυγχάνεται ακόμα μικρότερο μέγεθος και βάρος σε σχέση με την ισχύ των παραγόμενων μετασχηματιστών
  • Αυτοματοποιούνται όλα τα επιμέρους στάδια περιέλιξης μέχρι και την τοποθέτηση ακροδεκτών.
  • Αυξάνεται σημαντικά η δυναμικότητα παραγωγής με παράλληλη μείωση των χρόνων παράδοσης

Η καινοτομία που εισάγεται με τη νέα τεχνολογία foil winding αναφέρεται στην πλήρως αυτοματοποιημένη περιέλιξη του αγωγού με φύλα χαλκού ή αλουμινίου, αντικαθιστώντας το στρόγγυλο ή τετράγωνο σύρμα. Με τη νέα τεχνολογία καλύπτεται όλος ο διαθέσιμος χώρος του πηνίου, αφού εξαλείφονται όλοι οι κενοί χώροι που δημιουργούσαν οι συμβατές τεχνολογίες των στρογγυλών ή παραλληλόγραμμων αγωγών.

Ως αποτέλεσμα, οι μετασχηματιστές παράγονται πλέον σε ακόμα μικρότερο μέγεθος και βάρος σε σχέση με την ισχύ τους, ενώ λόγω των ισχυρών δυνάμεων τεντώματος του αγωγού και των μονωτικών που ασκεί η νέα μηχανή, δημιουργείται ένα απολύτως συμπαγές πηνίο.

Παράλληλα, με τη νέα μηχανή, αυτοματοποιούνται όλα τα επιμέρους στάδια της περιέλιξης μέχρι και την εφαρμογή των ακροδεκτών. Προγραμματίζονται τα σημεία τοποθέτησης των αεραγωγών καθώς επίσης και τα σημεία της μόνωσης μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος, με αποτέλεσμα να εξαλείφεται η ανάγκη της ανθρώπινης παρέμβασης μέχρι και το στάδιο της τοποθέτησης των ακροδεκτών.

Η νέα επένδυση της EMMIS δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση της εταιρίας μας στον χώρο της ναυτιλίας, αφού πλέον καλύπτονται οι ανάγκες της ναυτιλίας (πχ. των κρουαζιερόπλοιων) για μετασχηματιστές υψηλότερης ισχύος. Το μικρότερο μέγεθος των μετασχηματιστών διευκολύνει τον καλύτερο σχεδιασμό των – περιορισμένου χώρου – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των πλοίων, ενώ το μικρότερο βάρος συμβάλει στην αποδοτικότερη λειτουργία και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πλοίων, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη στον κλάδο της ναυτιλίας.

Η νέα μηχανή της EMMIS κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία από την BF, κορυφαία παγκοσμίως εταιρία κατασκευής μηχανών τεχνολογίας foil winding.